Vad kostar det att skicka ett paket till Norge?


Behöver du skicka ett paket till vårt grannland i väster? Då kan du läsa här om hur du kan hitta det billigaste fraktpriset för din försändelse.  

Norge liknar på många sätt Sverige, och språkligt sett ligger vi inte heller särskilt långt från våra grannar i väst. Just därför verkar många webbutiker också på den norska marknaden, och de köpstarka norrmännen handlar gärna från svenska butiker.

Geografin i Norge är däremot något annorlunda än i Sverige, och avstånden är stora. Faktiskt är det längre från den ena delen av Norge till den andra än det är från Malmö till Rom. Infrastrukturen i det långa landet i väster är dock välutbyggd, och därför är det inte några problem att leverera paket ens till de mest avlägsna orterna i Norge. 

Vad innebär det att Norge inte är en del av EU?  

Att Norge inte är en del av EU innebär att det finns särskilda tullregler att ta hänsyn till. När du skickar ditt paket måste du därmed vara uppmärksam på dessa regler. Reglerna handlar bland annat om tulldokument som ska fyllas i och bifogas tillsammans med din försändelse. Om du väljer att skicka till paket via tjänsten pakke.dk är hela processen satt i system, så att du smidigt guidas genom processen och själv slipper att sätta dig in i alla regler. Därför är det en stor fördel att använda denna tjänst när du ska skicka paket ill Norge. Det gäller oavsett om du driver ett företag eller om du ska skicka paketet som privatperson.  

Skicka paket till Norge

Vilka fraktpriser gäller för paket till Norge?

Fraktpriset på ditt paket till Norge beror självklart på vad du ska skicka till landet. En mjuk tröja är självklart billigare att skicka än ett par tunga stövlar. Ska du skicka paket till Norge som väger mellan 1 och 5 kg kostar det ca. 250 kr. Leveranstiden ligger på mellan 1-3 dagar. Använder du Pakke.dk kan du enkelt hitta det bästa priset och den snabbaste leveransen. Du slipper också att ta

Den största skillnaden när det gäller att leverera paket till Norge jämfört med andra länder i närheten är däremot inte avstånden. Norge är nämligen inte en del av EU. Det finns därför en del förhållanden du måste vara uppmärksam på när du skickar paket till Norge. Det gäller oavsett om du skickar paket som företagsinnehavare eller privatperson.