Vad kostar det att skicka ett paket till Grönland?


När de flesta hör orden paket och Grönland i samma mening tänker de säkert på mannen med den röda luvan och det stora skägget. Men det är inte jultomtens verkstad och paketutdelning till svenska barn som denna artikel ska handla om. Här ska vi i stället titta närmare på hur du enklast kan skicka ett paket till en av världens nordligaste delar.

Hur skickar man paket till Grönland?

Grönland skiljer sig från många andra länder eftersom det är ett land med en helt annan infrastruktur än de flesta andra länder. Städerna är nämligen inte sammanlänkade med några vägar. I Grönland sker därför alla transporter med flyg, hundsläde eller båt. Dessa förhållanden gör att frakten till Grönland både blir dyrare och tar längre tid. Om du har god tid på dig kan det därför löna sig att välja en långsammare fraktmetod via båt. Men då måste du tänka på att leveranstiden kan ta upp till tre veckor.

Är det dyrt att skicka ett paket till Grönland?

Det övergripande svaret på frågan måste bli ett ja. Det är nämligen något dyrare att skicka paket till Grönland än det är att skicka paket till andra länder. Detta beror särskilt på Grönlands infrastruktur som vi nämnde tidigare. Men det finns inte heller några direkta flygavgångar mellan Sverige och Grönland, vilket också bidrar till att göra frakten dyrare.

Priset för att skicka ett paket till Grönland avgörs av vilken typ av paket du ska skicka till den stora ön i norr. Ett stort och tungt paket är naturligtvis dyrare att frakta än ett litet och lätt paket. Dessutom avgörs priset av om du har tid att vänta upp till tre veckor på att paketet ska komma fram, eller om det måste skickas med flyg.

Skicka paket till Grönland

Hitta det billigaste priset på Billigtpaket.se

På pakke.dk kan du få en överblick över fraktpriserna till Grönland. Där kan du få hjälp av prisberäknaren där du kan se vilka fraktföretag som kan ta hand om frakten av ditt paket till Grönland, samt vad du ska betala för att paketet ska skickas. När du har hittat rätt fraktfirma kan du sköta hela processen genom Billigtpaket.se. Du skriver bara in adresserna och skriver ut en fraktsedel som sätts på paketet. Då kommer Billigtpaket.se att hämta ditt paket och skicka det vidare till jultomtens land.