Vad kostar det att skicka ett paket till Australien

Det är cirka 16 000 km mellan Sverige och Australien. Om du ska leverera ett paket personligen till vänner och familj i Australien måste du därför bege dig ut på en längre resa. Men som tur är kan du idag skicka paket till Australien utan att det kostar dig en förmögenhet och utan att mottagaren behöver vänta i flera veckor på att få paketet. Vi ska ta en titt på hur mycket det kan tänkas kosta dig att skicka paket till Australien.

En global tidsålder kräver globala lösningar

Vi lever i en global värld där länder handlar med varandra kors och tvärs. Därför växer behovet också av att skicka paket tvärs över olika kontinenter. Många av oss har dessutom vänner eller familj som har bosatt sig i fjärran länder, även långt bort på andra sidan jordklotet i Australien. Vid högtider som jul eller födelsedagar vill vi gärna glädja vänner och familj med ett paket från Sverige.

Vem kan frakta ditt paket till Australien?

Om du ska skicka ett paket till Australien finns det idag flera möjligheter, och du behöver inte bara använda det statliga postväsendet. Det finns många globala transportfirmor på marknaden som ser till att ditt paket kommer fram säkert, även om det ska skickas till andra sidan jordklotet.

Det är bland annat företag som: Billigtpaket, FedEX, UPS, DHL och TNT som kan frakta ditt paket från Sverige till Australien. Även om det är 16 000 km mellan Sverige och Australien tar det faktiskt inte längre tid att skicka ett paket till Australien än det tar att skicka ett vanligt brev från Malmö till Kiruna. Ditt paket kan nämligen levereras på bara tre dagar!

Skicka paket Australien

Vad kostar det att skicka ett paket 16 000 km?

Det är flera faktorer som avgör ditt fraktpris när du ska skicka ett paket till Australien. För det första handlar det självklart om storleken och vikten på paketet. Det kostar till exempel inte lika mycket att skicka en hemstickad tröja som det gör att frakta en stor tavla till Australien. Som ett vägledande exempel kan vi nämna att det kostar 580 kr att skicka ett paket som väger mellan 1 och 5 kg till Australien.

Få en överblick på Paket.se

Paket.se ger dig en överblick över vad det kostar att skicka till paket från Sverige till Australien. Du behöver bara ange postnumret som du vill skicka paketet från och till, i till exempel Sverige och Australien, välja storlek på din försändelse och klicka på ”sök”. Sedan får du en överblick över de största fraktföretagen, fraktpriser, leveransuppgifter och hur lång tid försändelsen tar. När du har valt ut vilka som ska hantera ditt paket väljer du bara företaget och följer instruktionerna. Du kan fixa allt på Billigtpaket.se. Enklare blir det inte.