UPS – från Budboy till Mastodon

De allra flesta av oss vet mycket väl UPS. Några av oss eftersom vi har sett bilarna köra förbi, men vissa människor vet förmodligen företaget från den fiktiva-men starkt inspirerade IPS från serien “King of Queens”.

Men de flesta människor är medvetna om att UPS har en mycket lång och rik historia, och började som ett litet budgivnings företag, och idag är världens mest värdefulla varumärke inom transportsektorn.

När frakten var två tonåringar HOBBY objekt

UPS startade i Seattle 1907, där två tonåringar som hette Claude Ryan och Jim Casey bestämde sig för att starta ett kurir företag. Då fanns det en lång väg till 100 000 bilar de har idag, och början var faktiskt baserad på foten och en cykel.

UPS access point

Det har dock aldrig varit de ambitioner som har saknats på UPS. Fast besluten att leverera Parcel post till amerikanerna, det var ständigt investerat mer och mer av vinsten i företaget. Det har alltid varit ett fokus på att få fler och fler rutter, för att se till att du kan hjälpa så många människor som möjligt med billig och snabb leverans.

Senare, naturligtvis, bilarna kom in, vilket tillät längre rutter och fler transporter. Denna filosofi har faktiskt följt företaget sedan dess, och genom att alltid optimera effektiviteten har UPS alltid kunnat erbjuda billiga sändningar till alla.

Världens största rederi

Mycket har hänt sedan 1907, och UPS är idag världens största rederiföretag. Samtidigt är de det mest värdefulla varumärket i hela branschen, vilket innebär att du kan vara helt säker på att alla sändningar som kommer genom maskinen är under kontroll.

Idag fokuserar UPS på att leverera frakt till världen utan att kompromissa med deras snabba leverans och låga priser. Detta innebär att du som kund kommer att ha goda möjligheter att få dina sändningar av utan att oroa dig för den ekonomiska.

Eftersom UPS har i åratal förfinat sina processer, rutter, utbildningar och affärer, kan du njuta av en extremt väloljad maskin. De av våra kunder som använder UPS ger ofta oss feedback om att tjänsten var över förväntningarna och att det inte har funnits några andra rosor att skona.

Detta är knappast förvånande när man betänker att man har tillgång till ett av världens största distributionsnät, vilket garanterar att världen är inom räckhåll. Och med en av branschens mest stabila och funktionsrika spårningssystemkan du alltid hålla koll på dina sändningar.

På UPS är dina sändningar i trygga händer

Oavsett om du levererar paket inrikes eller utomlands, kan du ibland vara nervös om paketet når utan problem. Speciellt med mindre bärare kan det vara svårt att känna sig trygg om det är svårt att få hjälp på vägen. Om en kund skriver till dig på kvällen och ber om en försändelse, då är det alltid skönt att veta att det finns ett dedikerat team av medarbetare som hjälper dig att komma till rätta med situationen. Detta är bland de saker du kan få från UPS. Med en effektiv och lättillgänglig kundservice är hjälpen aldrig långt borta.

Den mest imponerande aspekten av det hela är att alla dessa tjänster inte kostar extra. I själva verket kan du ofta få bättre priser för frakt på UPS än från andra leverantörer, eftersom de har både kapacitet och rutter för att hantera de allra flesta uppgifter.

Du har också en hög grad av flexibilitet när du skickar via UPS, eftersom det finns lösningar för alla behov. På detta sätt betalar du inte dyra för de tjänster du inte behöver, och kan fokusera på andra saker i ditt företag.

Om du vill vara säker på att du har rätt priser, då är det alltid värt att spendera 2 minuter att köra din sändning genom vår priskalkylator, så vi kan hjälpa dig att få en överblick över dina alternativ och priser.

CO2 neutral frakt med UPS

Förutom att hjälpa till att hitta det bästa priset för dina sändningar, guidar vi dig också mot en miljövänligare transport av dina varor. Ett snabbt och effektivt sätt att öka din gröna rykte är att titta på möjligheterna till klimatvänlig sjöfart och transport. Här behöver du inte granska ditt företag från topp till tå, inte heller behöver du byta till LED-lampor. Allt du behöver göra är att hålla koll på vilka av våra partners som är CO2-neutrala – och om du har några frågor, kom ihåg att vi alltid vill hjälpa dig.

När vi talar om CO2-neutrala sändningar är det dock inte bara om de mjuka värderingarna. Vi förstår att företagen också har en bottom line att vårdas, så vi har såg till att hitta de skarpaste priserna på “gröna” frakt. Ofta finns det faktiskt ingen prisskillnad, och i vissa fall kan du även få billigare priser genom att välja en CO2-neutral leverans. I allmänhet har UPS Sverige bra priser för miljövänliga transporter till både land och land.

Generellt sett finns det vissa fördelar med att välja UPS. Du får över 100 års erfarenhet, skarpa priser, ett globalt nätverk – och miljövänliga tjänster. Men det är lika viktigt att det är enkelt för både dig och dina kunder. Hos UPS får du tillgång till ett stort nätverk av Access punkter där du kan ta paket när du vill. De finns överallt i landet, och det finns också en garanti en nära dig. Allt du behöver göra är att sticka din paket etikett på och ta den till närmaste Drop-off plats. Då sköter UPS resten.