skicka paket utomlands posten priser

Att skicka paket utomlands kan vara en dyr affär, men det finns sätt att hålla kostnaderna nere. Posten har olika priser beroende på vikt och destination, så det är viktigt att välja rätt alternativ.

För att skicka ett paket utomlands med Posten kan man välja mellan olika tjänster, som exempelvis EMS, PostNord MyPack och PostNord Varubrev. EMS är den snabbaste tjänsten och passar för mindre paket som ska skickas till exempelvis USA eller Asien. PostNord MyPack är en tjänst som passar för större paket och som inkluderar spårning och försäkring. PostNord Varubrev är en billigare tjänst som passar för mindre paket som inte behöver spårning eller försäkring.

Priserna för att skicka paket utomlands varierar beroende på vikt och destination. För ett paket som väger upp till 2 kg och ska skickas till Europa kostar det från cirka 200 kronor med PostNord Varubrev. För samma vikt och destination med PostNord MyPack kostar det från cirka 300 kronor. För att skicka ett paket som väger upp till 2 kg till USA med EMS kostar det från cirka 500 kronor.

För att hålla kostnaderna nere kan man välja att skicka mindre paket eller att skicka med en billigare tjänst som PostNord Varubrev. Det är också viktigt att packa paketet på rätt sätt för att undvika skador under transporten. Använd starka kartonger och fyll ut med till exempel tidningspapper eller bubbelplast för att skydda innehållet.

Sammanfattningsvis är det viktigt att välja rätt tjänst och att packa paketet på rätt sätt för att undvika skador under transporten. Genom att välja en billigare tjänst eller att skicka mindre paket kan man också hålla kostnaderna n