skicka paket till italien pris

Att skicka paket till Italien kan vara en enkel process om man vet vad man ska göra. Det finns flera sätt att skicka paket till Italien, men det viktigaste är att välja en pålitlig och prisvärd leverantör.

En av de mest populära leverantörerna för att skicka paket till Italien är PostNord. De erbjuder en rad olika tjänster, inklusive expressleveranser och standardleveranser. Priserna varierar beroende på storlek och vikt på paketet, men för ett paket på upp till 2 kg kan priset vara runt 300-400 kronor för standardleverans.

En annan leverantör som är populär för att skicka paket till Italien är DHL. De erbjuder också olika tjänster, inklusive expressleveranser och standardleveranser. Priserna varierar beroende på storlek och vikt på paketet, men för ett paket på upp till 2 kg kan priset vara runt 400-500 kronor för standardleverans.

Det är också viktigt att tänka på tullavgifter och moms när man skickar paket till Italien. Om paketet är värt mer än 22 euro kan det finnas tullavgifter och moms som måste betalas av mottagaren. Det är därför viktigt att informera mottagaren om detta och att inkludera en faktura eller kvitto i paketet.

Sammanfattningsvis är det viktigt att välja en pålitlig och prisvärd leverantör när man skickar paket till Italien. Priserna kan variera beroende på storlek och vikt på paketet, men för ett paket på upp till 2 kg kan priset vara runt 300-500 kronor för standardleverans. Tänk också på att informera mottagaren om eventuella tullavgifter och moms som kan tillkomma.