skicka konst

Att skicka konst kan vara en utmaning, särskilt om det är en dyrbar eller skör bit. Men med rätt förberedelser och emballage kan du säkerställa att din konst anländer säkert och i gott skick.

Först och främst är det viktigt att välja rätt emballage. En robust kartong eller träram är det bästa alternativet för att skydda din konst. Se till att kartongen eller ramen är tillräckligt stor för att rymma konstverket och eventuellt skyddsmaterial som du behöver lägga till.

När du har valt rätt emballage är det dags att skydda själva konstverket. Använd syrafritt papper eller bubbelplast för att skydda ytan på konstverket. Om det är en målning eller teckning, se till att skyddsmaterialet inte kommer i kontakt med själva konstverket, eftersom det kan skada ytan.

När du har skyddat konstverket är det dags att placera det i emballaget. Se till att det är ordentligt fastsatt och inte kan röra sig inuti kartongen eller ramen. Lägg till extra skyddsmaterial om det behövs för att fylla ut eventuella tomrum.

Slutligen, se till att du har rätt adress och fraktinformation. Använd en pålitlig fraktleverantör och försäkra dig om att din konst är försäkrad under transporten.

Att skicka konst kan vara en nervös upplevelse, men med rätt förberedelser och emballage kan du säkerställa att din konst anländer säkert och i gott skick.