postnord portotabell utrikes

PostNord är ett av de största postföretagen i Sverige och erbjuder en mängd olika tjänster för att skicka brev och paket både inrikes och utrikes. För att göra det enklare för kunderna att välja rätt porto för sina utrikesförsändelser har PostNord en portotabell som visar de olika priserna beroende på vikt och destination.

Portotabellen för utrikesförsändelser är uppdelad i olika zoner, där varje zon representerar ett geografiskt område. Zon 1 omfattar länder som Norge, Danmark och Finland, medan zon 2 inkluderar övriga Europa och zon 3 täcker resten av världen. Priserna varierar beroende på vilken zon försändelsen ska skickas till och hur mycket den väger.

För brev och vykort som ska skickas utomlands är portotabellen enkel att använda. För brev som väger upp till 20 gram kostar det 18 kronor att skicka till zon 1, 27 kronor till zon 2 och 29 kronor till zon 3. För varje ytterligare 20 gram tillkommer en extra kostnad. För vykort är portotabellen ännu enklare, där det kostar 9 kronor att skicka till zon 1 och 12 kronor till zon 2 och 3.

För paket och andra större försändelser är portotabellen mer komplex. Priserna beror på både vikt och destination, och det finns olika alternativ beroende på hur snabbt försändelsen ska levereras. För att få exakt pris för en utrikesförsändelse är det bäst att använda PostNords portokalkylator på deras hemsida.

Sammanfattningsvis är PostNords portotabell för utrikesförsändelser en användbar resurs för att välja rätt porto och undvika onödiga