porto brev

Porto på brev – vad gäller?

När man ska skicka ett brev eller ett kort är det viktigt att veta vad som gäller för porto. Det finns olika regler beroende på brevets storlek, vikt och destination. Här är en översikt över vad du behöver veta.

För vanliga brev och kort inom Sverige gäller följande portosatser:

– Brev upp till 50 gram: 9 kronor
– Brev upp till 100 gram: 18 kronor
– Brev upp till 250 gram: 36 kronor

Om du vill skicka ett brev som väger mer än 250 gram eller har andra speciella krav, som exempelvis rekommenderat brev eller expressleverans, behöver du kontakta PostNord för att få information om portosatser och villkor.

För brev som ska skickas utomlands gäller andra portosatser. Det är viktigt att kolla upp vad som gäller för det land du ska skicka till, eftersom portosatserna kan variera beroende på destination och vikt.

När du ska skicka ett brev eller ett kort är det också viktigt att tänka på att adressera det korrekt. Skriv tydligt och använd rätt postnummer och ort. Om du är osäker på hur du ska adressera brevet kan du få hjälp av PostNord eller kolla på deras hemsida.

Tänk också på att det kan ta olika lång tid för brevet att komma fram beroende på destination och vilken typ av porto du har valt. Vanliga brev inom Sverige brukar ta 1-3 dagar att levereras, medan brev till utlandet kan ta längre tid.

Sammanfattningsvis är det viktigt att kolla upp vad som gäller för porto när du ska skicka ett brev eller ett kort. Se till att adressera det korrekt och välj rätt porto för att undvika förseningar eller extra kostnader.