paket kina avgift

I Sverige har det blivit allt vanligare att beställa varor från Kina. Det kan vara allt från kläder och elektronik till smink och leksaker. Men vad många inte tänker på är att det kan tillkomma en extra avgift när paketet kommer till Sverige.

Den extra avgiften kallas för paket Kina-avgift och infördes 1 januari 2021. Avgiften är på 75 kronor per paket och gäller för paket som skickas från länder utanför EU och som har ett värde på högst 1500 kronor.

Syftet med avgiften är att minska den ojämlika konkurrensen mellan svenska och utländska företag. Tidigare kunde det vara billigare att beställa varor från Kina än att köpa dem i Sverige, eftersom varorna inte belades med moms och andra avgifter. Nu ska paket Kina-avgiften bidra till att utjämna konkurrensen.

Det är viktigt att tänka på att paket Kina-avgiften tillkommer oavsett om man betalar för varan eller inte. Det betyder att även om man får en vara gratis från Kina så måste man ändå betala avgiften.

Det finns dock undantag från avgiften. Om man beställer varor från Kina som är avsedda för eget bruk och som har ett värde på högst 500 kronor så behöver man inte betala paket Kina-avgiften. Det gäller till exempel om man beställer en tröja till sig själv eller en present till en vän.

Sammanfattningsvis är det viktigt att vara medveten om att det kan tillkomma en extra avgift när man beställer varor från Kina. Paket Kina-avgiften är på 75 kronor per paket och gäller för paket med ett värde på högst 1500 kronor. Undantag från avgiften finns för varor avsedda för eget bruk och med ett värde på hö