hur skickar man paket billigast

Att skicka paket kan vara en dyr affär, men det finns sätt att göra det billigare. Här är några tips på hur du kan skicka paket billigast.

1. Jämför priser mellan olika fraktbolag. Det finns många olika fraktbolag att välja mellan och priserna kan variera mycket. Genom att jämföra priser kan du hitta det billigaste alternativet.

2. Skicka paketet som brev istället för paket. Om paketet är litet och lätt kan det vara billigare att skicka det som brev istället för paket. Detta gäller dock bara om paketet är under 2 kg och inte är för stort.

3. Använd en fraktjämförelsetjänst. Det finns flera olika fraktjämförelsetjänster på nätet som kan hjälpa dig att hitta det billigaste alternativet. Du fyller i information om paketet och tjänsten jämför priser från olika fraktbolag.

4. Skicka paketet som ombud. Om du skickar paketet till ett ombud istället för direkt till mottagaren kan det vara billigare. Ombudet tar emot paketet och mottagaren hämtar det sedan själv.

5. Använd återanvända förpackningar. Istället för att köpa nya förpackningar kan du använda återanvända förpackningar. Det kan vara gamla kartonger eller påsar som du har hemma.

Genom att följa dessa tips kan du skicka paket billigare. Tänk på att det kan ta längre tid att skicka paketet om du väljer det billigaste alternativet.