10 goda skäl att handla med Kina

Det är ingen hemlighet att ett företag ska agera där det finns tillväxt. Det är nog ingen hemlighet att Kina är ett av de länder som har upplevt extrem tillväxt under de senaste 30-40 åren. Därför kan det finnas goda skäl att börja skicka paket till Kina om du redan försörjer dig från att skicka varor ut ur huset.

Dra nytta av efterfrågan – skicka paket till Kina idag!

Eftersom Kina har upplevt en massiv ekonomisk tillväxt under de senaste decennierna, naturligtvis, bättre välstånd har kommit i landet. I själva verket är den kinesiska medelklassen några av de mest köpabara människorna i världen. Detta innebär attdu har intet ont anande inkomstalternativ om du anpassar ditt företag till denna marknad.

Förutom att kineserna är extremt inköp har det också funnits ett större intresse för importerade varor. Detta gäller för de ”traditionella” lyxvaror som märkeskläder och konst, men också ornament, elektronik och möbler är på hög kurs i Kina. Import av varor signalerar någon form av ekonomiskt välstånd, och det är just därför dessa varor är mycket eftertraktade. Så om du inte redan skickar paket till Beijing i Kina, så ska du få ditt företag köra så snart som möjligt!

Vad är vad kina kräver?

I allmänhet kräver kinesiska allt som inte kan erhållas i Kina. Det handlar typiskt om saker av kulturellt värde. Här är det särskilt bra att vara ett danskt företag. Hans Christian var en av de enda utländska författare som inte var föremål för censur (med undantag för kejsarens nya kläder).

Det kan tyckas irrelevant i ett affärssammanhang, men det är långt ifrån det. Detta har resulterat i att många kineser känner att de har en anknytning till Danmark, den danska kulturen – och naturligtvis Hans Christian Andersen. Nordisk design är mycket populär i Kina, precis som danskproducerade smycken också slits bort från hyllorna. Speciellt bärnsten är eftertraktad bland kineserna, men totalt sett allt som är ”danska produceras” är eftertraktade.

Därför, om du har ett företag där du säljer dansk design, är det uppenbart att börja leverera paket till Kina, för att bli både en del av marknaden, men också för att öka din vinstmarginal. Ofta dessa varor är mycket dyra i Kina, vilket är anledningen till att många väljer att ”parallellimport” för sin egen konsumtion.

Hur lång tid tar det att skicka paket till Kina?

Det största problemet med att exportera till Kina är utan tvekan att det finns en lång leveranstid. Du kan knappast komma längre bort, och detta resulterar i att varorna är mycket lång på gång.

Du kan välja olika lösningar beroende på dina behov, och leveranstiden kan anropas var som helst mellan 2 arbetsdagar till 2 månader. För att träffa de två arbetsdagarna kommer expressleverans med flyg att krävas. Det är en dyr leveransmetod för dig som företag och det kommer att bli mycket billigare att få varorna levereras med fartyg. Här kan du få fraktade varor för relativt lite pengar, med rätt planering.

När du skickar paket till Kina via fartyg, kommer du att kunna få ett bättre pris om du gör en större leverans. Överväg att frakta hela containrar eftersom det är den billigaste lösningen på längre sikt. Om du kontaktar den danska ambassaden i Kina är de ofta till hjälp när du ställer in ett fjärrlager åt dig.

På så sätt kan du ordna en permanent leverans av dina mest populära produkter utan att behöva förstöra dig.

Först och med, först serveras!

Den danska exporten till Kina är fortfarande relativt begränsad i dag. Detta beror delvis på de höga kostnaderna för att skicka paket till Kina, men också att många danska företag ännu inte har insett potentialen. Detta innebär att detta är den perfekta tiden för dig att etablera ditt varumärke.

Om du redan har möjlighet att skicka varor – till exempel via en webshop – kommer du att kunna anpassa den till den kinesiska marknaden för relativt få fonder. Om du lägger till ett avlägset lager i Kina, en effektiv frakttjänst kommer att få både från Danmark till Kina, men också inom Kinas gränser, och runda av fint med några exklusiva danska mönster, då står du med ett riktigt bra fall i handen.

Om du inte producerar de varor du säljer själv, överväga att göra ett samarbete med vissa danska tillverkare. Då kan du säkra en stadig ström av produkter så att du alltid har något i lager för den förhandlingsbara kinesiska. Och om du producerar något själv, se till att du får det marknadsförs ordentligt. Investera i några läckra bilder, undersöka möjligheterna till olika certifieringar (helst danska, och helst hållbar), och se till att du lägger allt i din butik så snart du kan.

Har du redan produktionen och har du redan din butik inrättas på kinesiska? Så se till att du upprättar en fraktrutt så snart som möjligt, och om du är osäker på hur man gör – sedan ta oss så att vi kan hjälpa dig vidare. Alla våra partners har många års internationell frakterfarenhet, och vi hjälper dig gärna att skicka paket till Kina i en stadig ström så att du kan utnyttja ditt företags fulla potential.