DHL

DHL Service Point


Du som vill skicka paket eller andra försändelser med DHL kan göra det hos en Service Point, där du får hjälp med allt ifrån fraktkostnader och betalning av din försändelse. DHL är ett internationellt fraktföretag som erbjuder möjligheten att skicka både paket, brev och gods över hela världen. De har också utvecklat ett flertal smarta tjänster som gör att du lätt kan betala för din frakt och online och förbereda en fraktsedel hemifrån som kan skrivas ut och sättas på din försändelse.

Att skicka paket hos DHL Service Point

Det kan knappast bli enklare att skicka paket än att lämna in det hos ett DHL Service Point. Du kan nämligen sköta det mesta redan från DHLs hemsida där du kan skapa ett eget konto för att söka efter fraktpriser för just ditt paket, betala för frakten och sedan skriva ut en digital fraktsedel. Eftersom DHL inte själva erbjuder något emballage så måste du ändå paketera din försändelse, och sedan är det bara att klistra på fraktsedeln och ta dig till din närmaste DHL Service Point. Självklart kan du också betala för din försändelse hos ombudet om du föredrar det.

Att hämta paket hos DHL Service Point

Du som väntar på paket som skickas med DHL kan alltid följa försändelsens väg till närmaste DHL Service Point via hemsidan. Då behöver du ett kollinummer som avsändaren kan ge dig, men i annat fall kommer du att få en avi via sms eller mail när försändelsen är framme och finns att hämta hos ditt ombud. Det enda du behöver göra då är att visa upp din avi tillsammans med en legitimation. Det kostar självklart ingenting att hämta paket hos DHL Service Point, med undantag för försändelser som skickas med postförskott.

Hur kan man skicka paket med DHL?

Du som är privatperson eller som har ett företag kan skicka paket till företag som får väga som mest 35 kg. Du kan också skicka paket till privatpersoner som får väga maximalt 20 kg, och dessa levereras inom 1-3 vardagar. Om paketet behöver komma fram extra snabbt kan du köpa till expressfrakt, vilket gör att försändelsen levereras redan nästa vardag. Dessutom innebär det att paketet får väga upp till 70 kg.

Om du i stället vill skicka brev eller paket internationellt har DHL en begränsning på 2 kg, och försändelsen levereras inom 2-5 vardagar inom större delen av Europa eller 5-12 vardagar till resten av världens länder. Du som har ett företag har också möjlighet att skicka gods som containrar eller lastpallar via båt, flyg, lastbil eller tåg, och dessa försändelser kommer fram nästa vardag inom Sverige.